Kunstroute Krommeniedijk 2024

zondag 8 september 2024, 11.00-17.00 uur

 

Op 8 september a.s. vindt de Kunstroute van Krommeniedijk plaats. Verspreid over anderhalve kilometer lintdorp openen achttien ateliers en (gelegenheids)expositieruimtes hun deuren om een rijk palet aan kunst te tonen van ruim dertig verschillende exposanten, zowel bewoners als (professionele) gastkunstenaars.

Weidevogels

Fort K’IJK, het ‘weidevogelfort’ van het Landschap Noord-Holland, is eveneens bereid gevonden deel te nemen aan dit bijzondere evenement. Ter ere daarvan staat de kunstroute deze editie in het teken van ‘weidevogels’, zodat bezoekers op diverse locaties kunst binnen dit thema mogen verwachten, in zeer uiteenlopende disciplines en vaak met een verrassende invalshoek. De expositielocaties zijn landelijk gelegen en bieden bezoekers een unieke blik op de weilanden en het water rond Krommeniedijk.

 

 

Alle locaties zijn te herkennen aan een expositiebord met kievit. In het Dorpshuis (adres Krommeniedijk 131) zal een overzicht te zien zijn met informatie per exposant en een verwijzing naar de expositielocatie. Dit jaar heeft de Kunstroute de eer het eerste evenement te zijn van de Feestweek te Krommeniedijk, zodat het dorp extra feestelijk versierd zal zijn.

 

De Kunstroute Krommeniedijk leent zich bij uitstek om wandelend of met de fiets af te leggen. Auto’s kunnen geparkeerd worden langs de Woudpolderweg

Exposanten (alfabetische volgorde):

Anita Bakker

Informatie volgt

Carla Berkhout

Grutto

 

potloodtekeningen

 

De potloodtekeningen van Carla zijn zeer verfijnd en zuiver. Genuanceerd toont ze aan dat met een palet van uitsluitend grijstinten, de essentie van haar onderwerpen perfect kan worden uitgedrukt.

 

Carla is lid van Dyck-Art.

Gré Beunder

(zonder titel]

 

schilderijen (acrylverf)

 

Vrijheid, kracht en spontaniteit zijn kenmerkend voor het oeuvre van Gré. Met duidelijke lijnvoering en helder kleurgebruik nodigt ze de kijker uit een visuele reis te maken in haar bijzondere wereld.

 

Gré is lid van Dyck-Art.

Gerda van Blokland-Al

Wat staat er vandaag op mijn menu?

 

schilderijen (olieverf)

 

De olieverfschilderijen van Gerda tonen de kijker een in alle opzichten weidse blik op de schoonheid en de natuurlijke realiteit van het polderlandschap. Het hiernaast getoonde kunstwerk, met onder meer weidevogels, is interactief.

Corrie Boschman

Zilverreiger

 

schilderijen (diverse technieken)

 

Vanaf de oprichting schildert Corrie met veel plezier bij de lokale schilderskring Dyck-Art. Corrie: ‘Het is een gezellige groep en we helpen elkaar. Zelf schilder ik met aquarel- en acrylverf, en dieren maak ik graag met pastelkrijt.’

 

Corrie is lid van Dyck-Art.

Ank Bosse

Blauwe reiger

 

tekeningen (kleurpotlood)

 

Ank werkt graag met kleurpotlood op gekleurd papier. Door middel van deze techniek bereikt zij een effect van subtiele lichtwerking. Haar vlakverdeling is weloverwogen en gebalanceerd.

 

Ank is lid van Dyck-Art.

Mieke Duineveld

[zonder titel]

 

schilderijen (acryl)

 

Als penseelstreken sierlijk en elegant kunnen zijn, dan geldt dat zeker voor het werk van Mieke. Haar kleuren vloeien in lange toetsen over de drager en dragen zo bij aan de stofuitdrukking.

 

Mieke is lid van Dyck-Art.

Silvie Estoppey

Informatie volgt

Marian Frederiks

Grazende schapen nabij Fort Krommeniedijk

 

schilderijen (acryl- en olieverf)

 

In de schilderijen van Marian staat de natuur centraal. Met haar werk nodigt ze de kijker uit zich bewust te worden van de schoonheid van het lokale landschap. Tegelijkertijd vraagt ze hiermee aandacht voor de kwetsbaarheid van de ons omringende groene omgeving.

 

Zie ook: https://marianfrederiks.nl

Joke Groen

[zonder titel]

 

schilderijen

 

De wijze waarop Joke haar onderwerpen in olieverf vastlegt, is nagenoeg fotorealistisch. Zij is daarnaast voorzitter van de lokale schilderskring Dyck-Art   (waarvan u eveneens lid kunt worden!).

 

Joke is lid van Dyck-Art.

Linda Groen

Wulpse wulk

 

zee-objecten en schelpenkunst (gemengde techniek)

 

Sinds enkele jaren maakt Linda (naast olieverfschilderijen en beelden) tevens objecten van natuurlijk materiaal dat op het strand aanspoelt.

 

Zie ook: https://lindagroen.nl

Loes Groen-Schilperoord

Meerkoet’, ‘Tureluur’, ‘Woudaap’ en ‘Kievit

 

hoeden met veren en (wei)landschappen van vilt

 

Loes maakt draagbare hoeden van vilt (merinowol). Voor deze gelegenheid heeft ze enkele hoeden vervaardigd die qua kleur en vormgeving aan weidevogels doen denken.

 

Zie ook: https://loesgroen.exto.nl

Tiny de Groot

Mussen

 

schilderijen (diverse technieken)

 

De naam van Tiny de Groot is een waar begrip op Krommeniedijk. Al tientallen jaren toont zij via haar schilderijen en ander creatief werk, dat zij zowel qua techniek als onderwerpkeuze uitermate veelzijdig is.

 

Tiny is lid van Dyck-Art.

Evelyn Hagedoorn

Foeragerende scholeksters

 

schilderijen (acrylverf)

 

Evelyn heeft diverse cursussen en korte opleidingen

op creatief gebied gevolgd. Ze vindt het spannend

om figuratieve afbeeldingen zoveel mogelijk te vereenvoudigen, maar wel zodanig dat deze herkenbaar blijven.

 

Evelyn is lid van Dyck-Art.

Monique Hendriks-Kee

[zonder titel]

 

macramé

 

Monique maakt macramé met gerecyclede materialen, in zowel bohemian style als geometrische patronen.

 

Zie ook: https://www.momosmacrame.nl

Kien Hertoghs –

(K studio)

‘Steltloper’ Oliver

 

meubels; recycle design

 

K studio maakt sprookjesachtige meubels met echte takken, alsof de kastjes opnieuw boom worden.

De combinatie van de grillige, ruige takken met de keurig geschaafde kastjes uit het kringloopcircuit is verrassend dynamisch.

 

Zie ook: https://www.kstudio.nl

Judith Koning

Kievit

 

gemengde techniek (textiel, papier)

 

De vogels van Judith getuigen van ‘perfecte imperfectie’’! Daarnaast zijn ze vooral zeer origineel en ludiek. Met een vogel van Judith in huis is het meteen gezellig!

 

Zie ook: https://www.judithkoning.nl

Rietje Kooy

[zonder titel]

 

schilderijen (diverse technieken)

 

Rietje schildert bij voorkeur met acryl- of aquarelverf. Haar onderwerpkeuze (van stillevens tot landschappen) is zeer divers en het werk getuigt altijd van evenwichtige composities en een treffend coloriet.

 

Rietje is lid van Dyck-Art.

Annie Krijgsman

zonder titel]

 

keramiek

 

Annie is decennialang trouw gebleven aan haar discipline, maar daarbinnen heeft zij als geen ander geëxperimenteerd met technieken, kleisoorten en glazuren. Ze benadert haar onderwerpen out-of-the-box en heeft heel veel anderen ook enthousiast gemaakt voor keramiek.

 

Annie is lid van Dyck-Art.

Hilde Luyt

Pauw

 

schilderijen (acrylverf)

 

Hilde schildert vrouwen uit diverse culturen en focust zich daarbij met name op het gezicht. Daarnaast voelt ze zich ook sterk geïnspireerd door mooie landschappen en dieren.

 

Zie ook: https://www.hills-art.nl

Marit Meijns

[zonder titel]

 

bloemsierkunst

 

Elke gelegenheid wordt door Marit in een passend bloemenjasje gehuld. Van een ingetogen boeket tot   een bloemstuk waar de kleuren vanaf knallen, Marit schikt uw gewenste bloemencreatie.

 

Zie ook: https://www.meijnschikthet.nl

Nel Mulder-Wisse

zonder titel]

 

schilderijen (acrylverf)

 

Weidevogels fluiten, maar ook uit de schilderijen van Nel klinkt muziek! Het is treffend hoe de ene kunstvorm de andere kan beïnvloeden. In het werk van Nel klinkt klank bij het kijken.

 

Nel is lid van Dyck-Art.

Cobi Neeft

informatie volgt

Josina Neelen

[zonder titel]

 

schilderijen (acrylverf)

 

Het werk van Josina (Jopie) is kleurrijk en uitbundig. Ieder schilderij is een feest om te bekijken. Josina beheerst de kunst om met een expressionistische penseelvoering de essentie van bloemen weer te geven.

 

Josina is lid van Dyck-Art.

Jolanda Nicolai

informatie volgt

Sacha Ofman

[zonder titel]

 

edelsmeedkunst

 

Sacha is edelsmid en sieradenontwerper. Haar favoriete techniek is ciseleren, daarbij wordt een reliëfdesign direct met hamer en pons aangebracht in dun plaatmateriaal. De natuur en organische vormen zijn   een belangrijke inspiratiebron.

 

Zie ook: https://www.sachaofman.nl

Kim Peereboom

[zonder titel]

 

schilderijen

 

‘Het niet begrijpen, maar wel voelen hoe de Aarde zich verhoudt tot het universum, de mens tot de Aarde én dit universum en hoe je gedachten zich verhouden tot je zijn, is een grote inspiratiebron.’

 

Zie ook: https://www.kimpeereboom.nl

Giselle de Roo

informatie volgt

Afke Seefat

[zonder titel]

 

acrylgieten en potloodtekeningen

 

Afke giet verdunde acrylverf op een doek, met als resultaat unieke abstracte afbeeldingen.

 

 

Afke is lid van Dyck-Art.

Babet Straasheijm –

 

(BAAB Art)

 

zonder titel]

 

beelden van cortenstaal

 

Wat is er mooier dan via de open weide-, water- en zangvogels van Babet, gedurende heel het jaar, weidse landschappen of juist intieme tuinen te bekijken!

 

Zie ook: https://www.instagram.com/baab_art

Jan Stuijt

 

 

Weidevogels

 

objecten; automatons

 

In zijn werk combineert Jan strakke vormgeving met het kwetsbare polderleven. Machine en vogel zijn daarbij even belangrijk. De technieken zijn eenvoudig en functioneel, en het ongepolijste of verweerde materiaal (metaal en hout) versterkt het aardse karakter van het werk.

 

Zie ook: https://www.janstuijt.nl

Hannie Tjakkes

 

 

[zonder titel]

 

schilderijen (acrylverf)

 

Hannie maakt in haar schilderijen gebruik van scherpe lichtdonkercontrasten, clair-obscur, om zo haar onderwerpen letterlijk sterk uit de verf te laten komen en ze haast tastbaar te doen lijken.

 

Hannie is lid van Dyck-Art.

Ellen van ‘t Veer

 

 

[zonder titel]

 

schilderijen (acrylverf)

 

Ellen bezit de gave om zodra ze haar onderwerp heeft uitgedacht, dit in vlotte penseelstreken neer te zetten. De eigenlijke kleurmenging ontstaat op het doek, zodat het werk een dynamische lading krijgt.

 

Ellen is lid van Dyck-Art.

Rie van Vlaanderen

informatie volgt

Jos Werkhoven

Drie objecten:] IJsvogel, Scholekster en Meeuw

 

glaskunst (Tiffany-techniek)

 

Jos vervaardigt glasdecoratie, waaronder ook lampen, in Tiffany-techniek. Letterlijk ‘door’ zijn (weide)vogels heen bekijk je de weilanden op een heel unieke wijze!

 

Zie ook: https://www.glasjos.nl/

Lyda de Wit

[zonder titel]

 

schilderijen (acrylverf)

 

Wat vliegt daar? Een dame! Net losgekomen van de springplank zweeft ze in de lucht. Lyda heeft met dit schilderij op heel originele wijze invulling gegeven aan het thema weidevogel!

 

Lyda is lid van Dyck-Art.

Mapije de Wit

‘Soul portrait’

 

digitale schilderijen

 

Mapije combineert haar gave als helderziende met die van portretkunstenaar. Via energetische behandelingen verwijdert zij blokkades in de levensenergie, zodat onderdrukte intuïtieve gaven vrij kunnen stromen en zichtbaar worden in een digitaal portret.

 

Zie ook: https://www.mapije.com

Mieke ten Wolde

Blauwe reiger’

 

sieraden

 

Mieke heeft jarenlang samen met haar echtgenoot een modezaak gehad in Krommenie. Haar talent voor het kiezen van de juiste kleurencombinaties om dames nog mooier te maken, laat zich nu zien in haar sieraden.